“Pirojocul” de aur

Cred că fiecare din noi  în copilarie a avut parte de câte un vecin care acum când îţi aminteşti de el te ţii de burtă râzând, dar pe care nu-l puteai  înghiţi când erai mic.Şi de ce anume? Pentru că acesta ieşea cu mâncarea afară şi toţi copii se holbau la el în gură.

Când eram eu mică, vecina mea cu doi ani mai mare, beneficia de avantajul că părinţii îi aduceau din deplasări pastă de ciocolată Nutella. Şi cum fără reclamă prin curte? De fiecare dată ştiam când venea camionul de peste hotare, pentru că ea cu regularitatea ieşea afară cu pâine cu ‘’Nutăla’’ cum spuneam noi atunci. Şi copii fiind, ea ne mai inventa jocuri în care fiecare aduce de acasa ceva de mâncare şi ne jucam de-a bucătăria. Si toate eram deacord. Pentru că la masa avea sa fie şi o tartină cu Nutella(asta la 10 oameni!!).

Şi deoarece nu credeam că mai poate fi şi alţii prin curte câte o Nutăla am avut marea surpriză să aflu că ‘’Nutăla is everywhere’’.  Un prieten mi-a povestit că la el în curte era un băieţaş  rotofei care …ghiciţi? Mânca pirojoaşi (pateuri) afară. Şi pentru ca să închei opera, Pirojoc, că aşa a şi fost numit, îi striga mamei după ce mânca ”pirojocul”:  ‘’ Mama, kini mne pomidor!’’ (Mamă, aruncă-mi o roşie!) . Asta de la balconul de la etajul 3…roşia..trebuia să cadă. Nu de alta, da i se usca în gât după pateu şi trebuia ceva mai ud ca să nu se înece.

Sindromul  ‘’Pirojoc’’  contribuie la generearea unei porecle şi poziţionare pe termen lung în memoria vecinilor. Aceşti oameni care te lasă aşa de complexat când eşti mic 😀 totuşi… merită un monument din pirajoaşi şi Nutăla pentru doza asta de râs de care avem parte atunci cand ne amintim de ei în copilăria noastră.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s