Spitalul de Urgenţă (Teaser sau ghid de instrucţiuni)

Oamenii obişnuiţi sau normali pleacă sâmbătă seara la întâlnire în parc,la cafenea, la un club două de noapte, la o terasa,la restaurant, la film, la o nuntă /cumătrie la urma urmei…..dar nu şi eu.

După ce timp de 2 ani am acumulat cunoştinţe profunde în medicină: 8 sezoane Gray’s Anatomy,  Scrubs, Интерны şi  jumătate de sezon de Dr. House am decis că trebuie să le întăresc cu nişte practică la Departamentul Medicină de Urgenţă de pe Strada 31 August, Chişinău.

Pentru că în dimineaţa aceea de sâmbătă primisem o pereche de de picioare in coşul pieptului,stern, într-un meci,  aveam şi un motiv plauzibil de vizită.

Intrarea în clădire – platou de Hollywood. Oamenii…mulţi, medici…şi mai mulţi şi spre marea mea surprindere …AMABILI. Iata câteva  constatări aşteptări versus realitate:

1. Aşteptare: Nimeni să nu te asculte. Totuşi nu vii cu o traumă tare gravă…doar nu mori!

 Realitate: Fiecare om angajat al Spitalului pe care l-am oprit sau întrebat ceva amabil a  ascultat şi ne-a direcţionat.

2. Aşteptare:  Poate peste vreo 2 ore vreun medic se va elibera şi îţi va rezolva cazul, doar e sâmbătă seara şi vine lume din accidente, traumaţi, răniţi sau şi mai grav.

Realitate: În exact 10 minute ne-a preluat un medic, mai bine zis stagiarul unui medic care amabil a ascultat, a reacţionat la ce şi s-a întâmplat, a mers cu tine în cabinete şi ţi-a arătat unde să mergi, ţi-a dat înfirmieră să te ducă la analize şi radiografie.

3. Aşteptare: Poate peste vreo săptămână va fi şi rezultatul analizelor.

Realitate:10 minute, atât a durat ca să-mi se dea  rezultatul unei analize  plus comentarea acesteia.

4. Aşteptare: Dacă la medicul de familie cu înscriere, stai lângă uşă ca jandarmul ca nu cumva  vreo babă, femeie cu copkil zdravăn şi rumen cică răşit tare sau vreunul cu sora medicală de mână să intre înaintea ta , atunci aici la Spitalul de urgenţă la sigur intri dimineaţa.

Realitate:  Iaca anume aici se respectă legea nediscriminării. Sistemul e astfel pus pe roate încăt fiecare în 2 ore să primească diagnoza: sau pat în spital, sau foiţa cu reţetă.

5. Aşteptare: Trebuie să luăm bani

Realitate: Cu o poliţă sănătoasă şi un buletin valabil treci tot controlul like a boss.

6Aşteptare: Dacă nu ai pile (cunoscuţi care să pună o vorbă bună pentru tine) ap o ofensă, un strigăt , o morală nu chiar sănătoasă îţi este garantată.

Realitate: Programul de seară include: glume sănătoase, porţii de râs şi  zero strigăte, maximum  de amabilitate pe care o poţi aştepta de la un spital.

7. Aşteptare:?????nu era.

Realitate: În acest loc magic  numai eu, medicii şi încă vreo doi nebuni eram cei mai treji suflete  de la etaj.

O seară stricată ? NU!!!! Această  alternativă la o întâlnire romantică a însemnat o  porţie zdravănă de zâmbete,diagnoza: contuzie de stern, un omor de stereoptip şi amintire plăcută de la ziua de  6 Octombrie care dimineaţa se arăta a fi tare acră.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s