Stop! Sunt la dietă

O glumă spune că unele femei au câte 3 diete pentru că doar cu una rămân înfometate. Şi iată că, în procesul de colectare a legendelor urbane, mi-am amintit o istorioară foarte haioasă cu generic asemănător.

Aşa se întâmpla ca lucrând la companie într-un departament în erau mai mult fete, chiar dacă şeful era un bărbat , mai era desigur şi o femeie care lucra mai mult decât noi în companie şi se autoconsidera şi ea oleacă de şef. O s-o numim convenţional Anjăla.

1

Păi iată că probabil fiecare din voi când vă angajaţi la un lucru nou, vă gândiţi la toate sarcinile şi responsabilităţile de serviciu , dar pe lângă aceasta şi la un mic aspect şi anume- unde veţi lua masa şi cum. Sunt locuri de muncă în care compania dispune de bucătărie , altele au cafenele sau cantine în clădire, unele sunt în preajma localurilor de alimentaţie publică. Dar totuşi sunt unele locuri de muncă la care cel mai optim din punct de vedere logistic şi economic este să mănânci la birou. Acesta era exact cazul meu.

Şi pentru că la ora mesei mâncam împreună cu fetele la birou, desigur că nu putei să-ţi permiţi mare varietate de bucate care pe lângă ceai şi ceva la ceai mai includea Mivina, pâine, pateu şi când erau vremuri mai bune salam şi caşcaval. Anjăla venea şi ea cu noi să mănânce, deaoarece ii era urât să stea singură şi printre dinţi ne ruga să-i luăm şi ei câte un „paştet”. Dar ca să mă înţelegeţi corect… Anjăla nu era chiar 90-60- 90, ci mai degrabă 100 de sus până jos.

3

Într-una din zile, în timp ce tăiam pâinea pentru tartine, i-am propus şi Anjălei să ia cateva bucăţi, la care ea mândră :

Eu nu mânănc pâine. Eu îs la dietă! Ne răspunde ea mâncând din conservă cu linguriţa.

Şi iaca aşa, noi fetele, nu la dietă, mâncam un baton cu un pateu la 5 oameni, iar ea mânca o cutie întreagă de pateu cu linguriţa, dar FĂRĂ pâine.

Şi iată de ce unii oameni au siluetă frumoasă… aici e secretul , în linguriţă ,cred. Şi asta în timp ce noi, naivii, alergăm acuma prin sălile de antrenamente ca să mai ardem o calorie, două.

PS: Un mare mulţumesc pentru amintiri din trecut colegei mele, protagonista ultimilor 2 istorioare de pe blog, pentru permisiunea de a publica această istorioară.

Reclame

Un gând despre „Stop! Sunt la dietă

  1. shi gata ai abandonat тихо blogul? ia chiar te rog ie-te in mâni si apuca-te de scris pe-aici. ca iaca deam ii un an maine-poimaine de cind nu ai scris.
    cu respect твой cititor fidel!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s